Η… γνωστή αφορμή του Ιράκ ανεβάζει το πετρέλαιο

Την ανηφόρα τραβούν για άλλη μια φορά οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, με έμφαση στο αργό –που εκτοξεύθηκε κατά 2,6%- λόγω της φήμης ότι η αμερικανική επίθεση στο Ιράκ θα λάβει χώρα σύντομα, ενώ και το brent σημείωσε ”υψηλό” 12μήνου.

Η φήμη ότι η αμερικανική επίθεση στο Ιράκ θα λάβει χώρα σύντομα, εκτόξευσε για άλλη μια φορά τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, με το αργό να καταγράφει στη μεταμεσονύκτια συνεδρίαση άνοδο κατά 2,6% και το brent να καταγράφει ”υψηλό” 12μήνου.

Το πρωί της Παρασκευής, το αργό βρίσκεται στο +0,71% και τα 28,98 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent σημειώνει ανοδική πορεία κατά 0,65% διαμορφούμενο στα 28,31 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές επισημαίνουν την ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών, καθώς η αεροπορική επιδρομή από αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη που σημειώθηκε χθες το βράδυ κατά αμυντικών εγκαταστάσεων του Ιράκ, εγείρει φόβους ότι η επίσημη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ δεν θα αργήσει. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα μειωμένα αμερικανικά αποθέματα, έχει αναζωπυρώσει τους ενδοιασμούς για την επάρκεια της αγοράς πετρελαίου μετά μια στρατιωτική επίθεση.

Στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός κινείται πτωτικά κατά 1,25%, με την τιμή του ωστόσο να βρίσκεται στα υψηλά επίπεδα των 318,00 δολαρίων ανά ουγκιά, γεγονός που σύμφωνα με τους αναλυτές επιβεβαιώνει το ”πολεμικό κλίμα” που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v