Τα αποθέματα ωθούν ανοδικά το πετρέλαιο

Τάσεις ανόδου επικρατούν και το πρωί της Πέμπτης όσον αφορά στην αγορά πετρελαίου, καθώς τα αποθέματα των αμερικανικών διυλιστηρίων υποχώρησαν για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ανησυχώντας τους επενδυτές.

Ανοδικά κινούνται το πρωί της Πέμπτης οι τιμές πετρελαίου στη διεθνή αγορά, μετά την ανακοίνωση για μείωση των αποθεμάτων των αμερικανικών διυλιστηρίων για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, το πετρέλαιο crude καταγράφει άνοδο 0,48% και πωλείται προς 28,27 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent βρίσκεται στο +0,45% και τα 27,55 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η υποχώρηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων κατά 2,15 στα 298,9 εκατ. βαρέλια, σε συνδυασμό με την φημολογούμενη αμερικανική επίθεση στο Ιράκ, που εάν γίνει ενδέχεται να μειώσει ακόμη περισσότερο τα αποθέματα λόγω της πιθανής άρσης των εξαγωγών από το Ιράκ, αποτελούν τους δύο παράγοντες που πυροδοτούν νέα αύξηση του πετρελαίου.

Στην αγορά μετάλλων, τώρα, ο χρυσός καταγράφει έντονα ανοδική πορεία κερδίζοντας 2% διαμορφούμενος στα 316,65 δολάρια ανά ουγκιά, όσο οι φήμες για πολεμική σύρραξη στο Ιράκ πληθαίνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v