Φήμες για επίθεση στο Ιράκ ανεβάζουν το πετρέλαιο

Ανοδικά κινούνται και πάλι οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά του Ιράκ. Στα 27 δολάρια το brent.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά του Ιράκ.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου σημειώνει άνοδο έως και 40 σεντς και διαπραγματεύεται στα 27 δολάρια ανά βαρέλι ανακάμπτοντας από τη σημαντική πτώση που σημείωσαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού κινείται επίσης ανοδικά και διαμορφώνεται στα 27,94 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι τιμές ενισχύονται λόγω των έντονων φημολογιών ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ναύλωσε αυτό το μήνα ένα υπό αμερικανική σημαία πλοίο γενικού φορτίου, προκειμένου να μεταφέρει άρματα μάχης και βαρύ οπλισμό στον Κόλπο. Στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η μεταφορά βαρέως οπλισμού από τη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ στον Κόλπο, όπως είχε γίνει και πριν από τον Πόλεμο του Κόλπου, αποτελεί σημαντική ένδειξη πως οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν δυνάμεις εν όψει στρατιωτικού πλήγματος.

Στο μεταξύ μικρή πτώση 0,25% σημειώνει η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της υποχώρησης του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 313,35 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v