Τα μειωμένα αποθέματα ανεβάζουν το πετρέλαιο

Ανοδικά για δεύτερη συνεχή ημέρα κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, μετά την ανακοίνωση της βιομηχανίας των ΗΠΑ ότι τα αποθέματα μειώθηκαν για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων. Στα 317 δολάρια ο χρυσός.

Ανοδικά για δεύτερη συνεχή ημέρα κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, μετά την ανακοίνωση της βιομηχανίας των ΗΠΑ ότι τα αποθέματα μειώθηκαν για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων, με αποτέλεσμα την ένταση των ανησυχιών ότι οι προμήθειες ενδέχεται να επηρεαστούν σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν στο Ιράκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού ινστιτούτου πετρελαίου τα αποθέματα μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 298,9 εκατ. βαρέλια (2,1%), ενώ από τα τέλη Ιουνίου, οι προμήθειες μειώθηκαν σε ποσοστό 7,2%.

Οι τιμές του brent για τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου διαμορφώνονται στα 27,52 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας αύξηση 1,32%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 28,82 δολάρια ανά βαρέλι ενισχυμένη κατά 1,95%. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους οι τιμές του αργού έχουν αυξηθεί κατά 44%.

Ανοδική είναι και η κίνηση του χρυσού, ο οποίος διαπραγματεύεται στα 317,55 δολάρια ανά ουγκιά, εξαιτίας της εκ νέου εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v