Στα ίδια, υψηλά, επίπεδα οι τιμές πετρελαίου

Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις διαπραγματεύονται το πρωί της Πέμπτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, οι οποίες ωστόσο συνεχίζουν να βρίσκονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, με τους αναλυτές να εξηγούν ότι, έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Ιράκ η αγορά θα είναι ανήσυχη.

Σταθερές στα υψηλά τους επίπεδα παραμένουν και το πρωί της Πέμπτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι έτσι θα διαμορφώνεται η εικόνα της αγοράς έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Ιράκ.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού κυμαίνεται στα 29,77 δολάρια ανά βαρέλι καταγράφοντας οριακή άνοδο κατά 0,04%, ενώ με τον ίδιο ρυθμό αυξάνεται και η τιμή του brent διαμορφούμενη στα 28,60 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εξηγούν, ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι προκειμένου να επιστρέψουν οι τιμές στο επιθυμητό όριο των 22 – 23 δολαρίων ανά βαρέλι, έως ότου ξεκαθαρίσει η εικόνα στο Ιράκ.

Το κλίμα συνεχίζει να είναι το ίδιο καθώς χθες αργά το απόγευμα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Αυστραλίας, της Κίνας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, σε μια δεύτερη προσπάθεια –μετά τον πρόεδρο Μπους- να εξασφαλίσει στήριξη για τη σχεδιαζόμενη επίθεση στο Ιράκ.

Στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός καταγράφει ανοδική κατά 1,60% πορεία, πλησιάζοντας τα 318,75 δολάρια ανά ουγκιά, επηρεαζόμενος από το ίδιο κλίμα ανασφάλειας για τις εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v