Παραμένουν ψηλά αργό - brent

Συνεχίζουν να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα οι διεθνείς τιμές πετρελαίου το πρωί της Τρίτης, αν και λίγο χαμηλότερα από τα ”υψηλά” της Κυριακής. Στη διατήρηση της έντασης στην αγορά συμβάλει ο μαραθώνιος τηλεφωνικών συνομιλιών με ηγέτες άλλων χωρών που ξεκίνησε χθες το απόγευμα ο αμερικανός πρόεδρος Μπους, προκειμένου να εξασφαλίσει στήριξη για την επίθεση στο Ιράκ.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του αμερικανού προέδρου Μπους με ηγέτες άλλων κρατών, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει στήριξη για την επίθεση στο Ιράκ, διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, χαμηλότερα ωστόσο, από τα ”υψηλά” της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού βρίσκεται στα 29,73 δολάρια ανά βαρέλι, κατά 0,12% υψηλότερα από χθες, αλλά κάτω από τα 30,20 δολάρια που είχε προσεγγίζει το βράδυ της Κυριακής. Συνεχίζει ανοδικά, πάντως, η τιμή του brent κατά 0,12% και κυμαίνεται στα 28,60 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι χθεσινές προσπάθειες του Τζ. Μπους να επικοινωνήσει με τον Καναδό πρωθυπουργό, Ζαν Κρετιέν, όπως και τον Δανό, Τούρκο και Γερμανό ομόλογό του, προκειμένου να αποσπάσει στήριξη για την επίθεση στο Ιράκ, διατηρούν την ένταση.

Ωστόσο, υποστηρίζουν, οι τιμές είναι χαμηλότερα των ”υψηλών” καθώς υπήρξε ανακοίνωση από πλευράς Σαουδικής Αραβίας, ότι λόγω της έντασης, ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει στις 19 του μήνα, αύξηση της ημερήσιας παραγωγής.

Όσον αφορά στην αγορά πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός καταγράφει πτωτική πορεία το πρωί της Τρίτης κατά 2,70% και διαμορφώνεται στα 318,55 δολάρια ανά ουγκιά, ”ηρεμώντας” από τα 322 που είχε προσεγγίσει χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v