Οι ”προθέσεις” Μπους ”ρίχνουν” το πετρέλαιο

Σταθεροποιητικές τάσεις ακολουθούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά το ξεκαθάρισμα των προθέσεων του αμερικανού προέδρου, ο οποίος τόνισε ότι η ανάληψη δράσης κατά του Ιράκ είναι αναπόφευκτη.

Σταθεροποιητικές τάσεις ακολουθούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά το ξεκαθάρισμα των προθέσεων του αμερικανού προέδρου. Στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τζώρτζ Μπους δήλωσε ότι η ανάληψη δράσης κατά του Ιράκ είναι αναπόφευκτη, επισημαίνοντας ότι το Ιράκ ”οφείλει να αποσύρει ή να καταστρέψει όλα τα όπλα μαζικής καταστροφής που διαθέτει, άμεσα και άνευ όρων”.

Την ίδια στιγμή ο αμερικανός πρόεδρος δεν άφησε πολλές αμφιβολίες για το ότι οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στο Ιράκ και χωρίς συναίνεση των μελών του ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τζ. Μπούς, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου άρχισε να υποχωρεί και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 29,35 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας πτώση κατά 1,14%. Η τιμή του brent στο Λονδίνο κινείται επίσης πτωτικά κατά 1,96% και διαπραγματεύεται στα 28 δολάρια ανά βαρέλι.

Αντίθετα άνοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού, επωφελούμενη από το γενικότερο ”πολεμικό κλίμα”. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 318,45 δολάρια η ουγκιά ενισχυμένο κατά 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v