Σταθεροποιητικές τάσεις στις τιμές πετρελαίου

Προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, χαρακτηρίζουν την αγορά πετρελαίου οι αναλυτές μετά το ξεκαθάρισμα των προθέσεων των ΗΠΑ, και έτσι εξηγούν τη σταθεροποίηση των τιμών από χθες το απόγευμα, έως το πρωί της Παρασκευής.

Σταθερές οι τιμές στη διεθνή αγορά πετρελαίου, την οποία οι αναλυτές χαρακτηρίζουν προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, μετά το ξεκαθάρισμα των προθέσεων των ΗΠΑ.

Η τιμή του αργού πετρελαίου κυμαίνεται στα 28,85 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας καταγράψει υποχώρηση της τάξεως του 0,92% από την ομιλία του Τ. Μπους στα Ηνωμένα Έθνη και έπειτα, ενώ το brent ξεκίνησε σήμερα με οριακά ανοδική τάση και πωλείται προς 28,00 δολάρια ανά βαρέλι, έναντι 27,81 χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αγορά έχει ήδη αφομοιώσει το κλίμα πολεμικών προετοιμασιών, και μόλις αυτές επιβεβαιώθηκαν και πολιτικά σταθεροποιήθηκε, σε υψηλά βέβαια επίπεδα, αποφεύγοντας ωστόσο τις έντονες διακυμάνσεις (όπως στην περίπτωση του Πολέμου του Κόλπου το ’91).

Μετά το λόγο του Αμερικανού Προέδρου, τονίζουν, τα βλέμματα στρέφονται στις αποφάσεις που θα λάβει ο ΟΠΕΚ στις 19 Σεπτεμβρίου, όσον αφορά στην ημερήσια παραγόμενη ποσότητα πετρελαίου, που θα κρίνει και την επάρκεια της αγοράς σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης.

Όσον αφορά στο χρυσό, καταγράφει πτωτική τάση, ”ηρεμώντας” όπως δηλώνουν οι αναλυτές, υποχωρώντας κατά 0,85% στα 318,65 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v