Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα 5 μηνών σημείωσε η τιμή του πετρελαίου, μετά την απόφαση του Ιράκ, να επιτρέψει την άνευ όρων επιστροφή των επιθεωρητών οπλοστασίων των Ηνωμένων Εθνών. Στα 28,90 το αργό.

Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα 5 μηνών σημείωσε η τιμή του πετρελαίου, μετά την απόφαση του Ιράκ, να επιτρέψει την άνευ όρων επιστροφή των επιθεωρητών οπλοστασίων των Ηνωμένων Εθνών, στη χώρα. Ωστόσο η πτώση των τιμών περιορίστηκε μετά τον ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι η κίνηση των ιρακινών, αποτελεί μια κίνηση τακτικής, προκειμένου να αποφευχθεί ανάληψη δράσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ιρακινοί διπλωμάτες, ενημέρωσαν το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, με επιστολή τους, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, Τζωρτζ Μπους, ότι πρέπει να αναληφθεί αμέσως δράση για τον αφοπλισμό του Ιράκ.

Να υπενθυμίσουμε οτι η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατά 14% από τα μέσα του Ιουνίου, καθώς έντονη ήταν η ανησυχία, ότι, μία επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράκ, θα επηρεάσει τις προμήθειες από τη Μέση Ανατολή.

Το απόγευμα η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρεί κατά 2,60% και διαπραγματεύεται στα 28,90 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent διαπραγματεύεται στα 27,90 δολάρια ανά βαρέλι υποχωρώντας κατά 2,17%. Στο μεταξύ η ενίσχυση του αμερικανικού νόμίσματος στέλνει την τιμή του χρυσού σε χαμηλότερα επίπεδα. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 316,65 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας πτώση 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v