Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του πετρελαίου

Αύξηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ, ότι τα αποθέματα μειώθηκαν, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών. Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αυριανή συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ στην Οσάκα.

Αύξηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ, ότι τα αποθέματα μειώθηκαν, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών. Αιτία της ανόδου και η απόρριψη από τον Λευκό Οίκο, της απόφασης του Ιράκ να επιτρέψει την άνευ όρων επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο έδαφός του.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε, ότι την τελευταία εβδομάδα τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2,1%, ενώ όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, το ενδεχόμενο επίθεσης των ΗΠΑ κατά του, μπορεί να οδηγήσει τις τιμές σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα. Στο μεταξύ αύριο στην Οσάκα της Ιαπωνίας τα μέλη του ΟΠΕΚ, εκτιμάται ότι θα δεχτούν πιέσεις, προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή αργού πετρελαίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ωστόσο, ο ΟΠΕΚ δεν δείχνει αποφασισμένος να αυξήσει την παραγωγή, εάν η μέση τιμή δεν ξεπεράσει τα 28 δολάρια το βαρέλι.

Εν αναμονή των εξελίξεων η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου σημειώνει άνοδο 1,03% και διαπραγματεύεται στα 29,38 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent κινείται ανοδικά κατά 1,29% και διαπραγματεύεται στα 28,33 δολάρια ανά βαρέλι. Στο μεταξύ η εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές, ωθεί σε υψηλότερα επίπεδα την τιμή του χρυσού, ο οποίος διαπραγματεύεται στα 320,20 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v