Τα 30 δολάρια προσεγγίζει το πετρέλαιο

Οι περιορισμοί που υιοθετήθηκαν από το καρτέλ σε συνδυασμό με την απειλή για αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ οδηγούν τις τιμές του πετρελαίου και πάλι κοντά στα επίπεδα των 30 δολαρίων το βαρέλι.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, παρά και την επίσημη απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσουν τους περιορισμούς στην παραγωγή του προϊόντος κατά το δ΄τρίμηνο του έτους.

Οι περιορισμοί που υιοθετήθηκαν από το καρτέλ σε συνδυασμό με την απειλή για αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ οδηγούν τις τιμές του πετρεαλίου κοντά στα επίπεδα των 30 δολαρίων το βαρέλι. Αναλυτές της βιομηχανίας πετρελαίου τονίζουν ότι οι διεθνείς τιμές του προϊόντος πιθανότατα θα διατηρηθούν γύρω στα 30 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο διάστημα του έτους, ωστόσο εκτιμούν ότι είναι μάλλον απίθανο να αγγίξουν τα 35 δολάρια, ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή απόφαση του ΟΠΕΚ. Η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 28,66 δλάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,99%, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 29,92 δολάρια ανά βαρέλι, αυξημένη κατά 0,61%. Στο μεταξύ αμετάβλητη στα υψηλά επίπεδα των 323,30 δολαρίων ανά ουγκιά διαπραγματεύεται η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v