Σε υψηλά επίπεδα οι τιμές του πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές με το αργό να διαπραγματεύεται πάνω από τα 30 δολάρια ανά βαρέλι, και τους αναλυτές να εκτιμούν οτι οι τιμές θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα όσο παραμένει η φημολογία για ενδεχόμενη μονομερή ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράκ.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές με το αργό να διαπραγματεύεται πάνω από τα 30 δολάρια ανά βαρέλι. Ειδικότερα στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 30,74 δολάρια ανά βαρέλι ενισχυμένο κατά 0,33%, ενώ η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαπραγματεύεται στα 29,20 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,48%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, οι τιμές θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα όσο παραμένει η φημολογία για ενδεχόμενη μονομερή ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράκ από τις ΗΠΑ, η οποία σχεδιάζεται πλέον για το τέλος Οκτωβρίου και όχι τον ερχόμενο Ιανουάριο-Φεβρουάριο όπως αρχικά είχε συζητηθεί.

Οι ανησυχίες ότι η επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράκ θα έχει επιπτώσεις στην προσφορά από τη Μέση Ανατολή οδήγησαν τις τιμές υψηλότερα κατά 50% το τρέχον έτος παρά τις συμβιβαστικές κινήσεις της Βαγδάτης. Στο μεταξύ η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος και η βελτίωση των χρηματιστηριακών αγορών οδηγεί σε πτώση την τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 320,75 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v