Συνεχίζεται η τεχνική συγκράτηση του πετρελαίου

Για δεύτερη συνεχή ημέρα, οι διεθνείς τιμές πετρελαίου παρουσιάζουν σταθεροποιητικές και ελαφρώς πτωτική τάση τεχνικής μορφής, καθώς δεν υπάρχουν ουσιαστικά παράγοντες που να συνηγορούν στην τάση αυτή.

Και το πρωί της Πέμπτης, συνεχίζεται στη διεθνή αγορά πετρελαίου η προσπάθεια τεχνικής –προφανώς- συγκράτησης των τιμών, προκειμένου να μην εκτοξευθούν σε απαγορευτικά επίπεδα, καθώς δεν υπάρχουν θετικές ενδείξεις για αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μ.Ανατολή.

Συγκεκριμένα, το αργό πετρέλαιο κινείται υποχωρητικά κατά 0,13%, παραμένει ωστόσο πάνω από τα 30 δολάρια, στα 30,64 δολάρια ανά βαρέλι. Ελαφρώς πτωτικά κατά 0,04% διαπραγματεύεται και το brent που προσεγγίζει πλέον τα 29,07 δολάρια ανά βαρέλι στα συμβόλαια Νοεμβρίου.

Η προσπάθεια αυτή των επενδυτών, αναμένεται σύμφωνα με τους αναλυτές να διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να ξεπεραστούν ειδήσεις – ”σκόπελοι” όπως τις χαρακτηρίζουν, όπως για παράδειγμα αυτή που αφορά στο προσωρινό κλείσιμο όλων των υποσταθμών παραγωγής φυσικού αερίου και εκμετάλλευσης πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού, καθώς πλήγηκαν από τυφώνα. Η αγορά, προσπαθεί να συγκρατήσει τις τιμές, καθώς μέχρι στιγμής οι δύο κύριες αιτίες που ανεβάζουν το πετρέλαιο, δηλαδή η πιθανή επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ και η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, στηρίζονται μόνο σε φημολογίες.

Στην αγορά μετάλλων, το κλίμα είναι ανοδικό με το χρυσό να καταγράφει άνοδο 0,75% και να κυμαίνεται στα 323 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v