Ανοδικά και σήμερα το πετρέλαιο

Η εμμονή της αμερικανικής κυβέρνησης για μια μόνο απόφαση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το Ιράκ, σε συνδυασμό με την ανησυχία ότι ο νέος τυφώνας Lilli θα πλήξει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού, οδηγεί σε άνοδο τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Η αμερικανική κυβέρνηση εξακολουθεί να δηλώνει ότι επιθυμεί μόνο μία απόφαση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το Ιράκ και η θέση της σε αυτό το θέμα δεν θα αλλάξει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ανησυχία ότι ο νέος τυφώνας Lilli θα πλήξει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού, οδηγεί σε άνοδο τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 29,13 δολάρια το βαρέλι έναντι 28,88 δολαρίων του προηγούμενου κλεισίματος. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού κινείται ανοδικά κατά 0,79%και διαμορφώνεται στα 30,69 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο μεταξύ στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού οι πετρελαϊκές εργασίες επέστρεψαν στους κανονικούς τους ρυθμούς, μετά τη θύελλα της περασμένης εβδομάδας, η οποία σημειωτέον, ανάγκασε τις εταιρείες να περιορίσουν κατά 1,5 βαρέλια ημερησίως την παραγωγή τους.

Η αγορά περιμένει τις εξελίξεις από τη συνάντηση αξιωματούχων του Ιράκ και του ΟΗΕ που πραγματοποιείται στη Βιέννη για την επανάληψη των επιθεωρήσεων στο ιρακινό οπλοστάσιο. Η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,71% και διαπραγματεύεται στα 322,05 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v