Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το αργό

Ελαφρά πτώση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θετικές ενδείξεις για αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Το αργό διαπραγματεύεται στα 30,40 δολάρια.

Η Βαγδάτη κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους τα κοιτάσματα πετρελαίου του Ιράκ και για τον λόγο αυτό ετοιμάζουν στρατιωτική επίθεση εναντίον της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιρακινού τύπου οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν καλά ότι το Ιράκ διαθέτει σημαντικά πετρελαϊκά κοιτάσματα και η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι το πετρέλαιο δεν πρέπει να αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του Ιράκ ή των Αράβων και θέλει να το ελέγξει.

Στο μεταξύ οι τιμές του πετρελαίου σμειώνουν ελαφρά υποχώρηση, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θετικές ενδείξεις για αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 28,88 δολάρια το βαρέλι, πτώση η οποία αποδίδεται σε διορθωτικούς παράγοντες για την διατήρηση των τιμών σε λογικά επίπεδα. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 30,40 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας ελαφρά πτώση 0,03%.

Ωστόσο το γενικότερο κλίμα αστάθειας των χρηματαγορών οδηγεί σε αύξηση την τιμή του χρυσού ο οποίος διαπραγματεύεται ενισχυμένος κατά 0,9% στα 320,25 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v