”Κουρασμένη” η αγορά πετρελαίου

Μικτές τάσεις επικρατούν στη διεθνή αγορά πετρελαίου, καθώς το αργό συνεχίζει να υποχωρεί λόγω της ”κούρασης” που σύμφωνα με τους αναλυτές του έχει προκαλέσει το ανοδικό ράλι που προηγήθηκε, ενώ το brent συνεχίζει την ανοδική του τάση.

Μικτή εικόνα στην αγορά πετρελαίου το πρωί της Παρασκευής, με τους αναλυτές να χαρακτηρίζουν ”κουρασμένο” το αργό από το ανοδικό ράλι, ενώ ακάθεκτο το brent συνεχίζει την ανοδική του τάση.

Συγκεκριμένα, το αργό υποχωρεί κατά 0,73% στα 29,76 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent ξεκίνησε ανοδικά κατά 0,46% πλησιάζοντας τα 28,37 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πτωτική τάση των δύο τελευταίων ημερών που παρατηρείται στην τιμή του αργού οφείλεται στην ”κούραση” από το συνεχές ανοδικό ράλι, και στο γεγονός ότι η διεθνής κατάσταση δεν δείχνει να ξεκαθαρίζει ακόμη, ενώ αποδίδουν την άνοδο του brent σε τεχνικούς παράγοντες.

Και ο χρυσός κινείται ανοδικά κατά 0,25% το πρωί της Παρασκευής, προσεγγίζοντας τα 322,00 δολάρια ανά ουγκιά, υψηλό μεν επίπεδο, έχοντας ωστόσο υποχωρήσει από τα υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v