Ο τυφώνας Λίλι ”μπερδεύει” το πετρέλαιο

Εν αναμονή του τυφώνα Λίλι παραμένει η παγκόσμια αγορά πετρελαίου με τους επενδυτές να πιέζουν τεχνικά προς τα κάτω την τιμή του αργού, ενώ το brent συνεχίζει ανοδικά, όπως άλλωστε και ο χρυσός. Πάντως, οι εγκαταστάσεις πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού έχουν εκκενωθεί προληπτικά.

Τεχνική η υποχώρηση της τιμής του αργού, στη διεθνή αγορά πετρελαίου, που σύμφωνα με τους αναλυτές ήταν αναγκαία, προκειμένου να μην εκτιναχθεί στα ύψη το αργό λόγω της προληπτικής εκκένωσης των εγκαταστάσεων πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού, που περιμένει ακόμη τον τυφώνα Λίλι. Ωστόσο, την ανοδική τους πορεία συνεχίζουν τόσο το brent, όσο και ο χρυσός.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης η τιμή του αργού βρίσκεται στα 30,49 δολάρια ανά βαρέλι αφού έχει υποχωρήσει κατά 0,34%, υποκύπτοντας στις τεχνικές διαθέσεις των επενδυτών που προσπάθησαν να συγκρατήσουν μια ενδεχόμενη νέα άνοδο. Ωστόσο, το brent συνεχίζει την ανοδική του πορεία και κυμαίνεται στο +0,49% και τα 28,96 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η ”περίεργη” αυτή πορεία της αγοράς πετρελαίου, έγκειται στο γεγονός ότι ο τυφώνας Λίλι δεν έπληξε χθες –όπως αναμενόταν- τις εγκαταστάσεις πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού, οι οποίες πάντως έχουν εκκενωθεί προληπτικά σε περίπτωση που ο τυφώνας ”χτυπήσει” σήμερα την περιοχή.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική κατά 0,55% πορεία του και κυμαίνεται στα 323,40 δολάρια ανά ουγκιά, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις ότι αποτελεί την πιο σταθερή επένδυση σε διάρκεια κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v