Σταθεροποιητικές τάσεις στο πετρέλαιο

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, οι οποίες φαίνεται να έχουν απορροφήσει την είδηση της επιστροφής των επιθεωρητών του ΟΗΕ. Το αργό κινείται στα 29,86 δολάρια ανά βαρέλι.

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, οι οποίες φαίνεται να έχουν απορροφήσει την είδηση της επιστροφής των επιθεωρητών του ΟΗΕ. Η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 28,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 29,86 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας πτώση κατά 2%.

Νωρίτερα οι τιμές διαπραγματεύονταν σε υψηλότερα επίπεδα, εξαιτίας της είδησης για πτώση κατά 5% των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, πτώση η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη σε εβδομαδιαία βάση της τελευταίας εικοσαετίας.

Οσον αφορά στο ενδεχόμενο σύρραξης στη Μέση Ανατολή, αναλυτές εκτιμούν ότι επικείμενες εχθροπραξίες θα περιορίσουν την προσφορά από την περιοχή, η οποία, αξίζει να σημειωθεί ότι παράγει το 1/3 της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Στο μεταξύ η πτώση του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συμβάλλει στη μερική άνοδο της τιμής του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 322.09 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v