Σε διαφορετικές κατευθύνσεις αργό και brent

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Το αργό στη Νέα Υόρκη κινείται ανοδικά και διαπραγματεύεται στα 29,82 δολάρια ανά βαρέλι, με τις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες εμφανίζονται δυσαρεστημένες από τις απρόσμενες αλλαγές στο φορολογικό κώδικα.

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Ειδικότερα το αργό στη Νέα Υόρκη κινείται ανοδικά κατά 0,20% και διαπραγματεύεται στα 29,82 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρίες εμφανίζονται δυσαρεστημένες από τις απρόσμενες αλλαγές στο φορολογικό κώδικα και στους ρυθμιστικούς περιορισμούς που έθεσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσανατολίζεται στο ρωσικό πετρέλαιο ως εναλλακτική λύση στο αργό της Μέσης Ανατολής, αλλά οι αμερικανικές επιχειρήσεις εμφανίζονται απρόθυμες να κάνουν επενδύσεις στη Ρωσία, ιδιαίτερα μετά τις αλλαγές στο φορολογικό κώδικα.

Αντίθετα, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου εμφανίζει πτωτικές τάσεις και διαπραγματεύεται στα 28,20 δολάρια ανά βαρέλι. Πτώση 0,44%, εξαιτίας της ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος, εμφανίζει και η τιμή του χρυσού ο οποίος διαπραγματεύεται στα 320,35 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v