Ίδια εικόνα για πετρέλαιο-Ξαφνιάζει η Βενεζουέλα

Στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα διαπραγματεύονται το πρωί της Τετάρτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, υποχωρώντας οριακά, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει στην αγορά η δήλωση από πλευράς Βενεζουέλας ότι προτίθεται να αυξήσει την παραγωγή εάν οι τιμές παραμείνουν υψηλότερα των 28 δολαρίων ανά βαρέλι.

Σταθεροποιητικά συνεχίζει να κινείται η αγορά πετρελαίου, με τις τιμές αργού και brent να υποχωρούν οριακά το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση από πλευράς Βενεζουέλας ότι προτίθεται να αυξήσει την παραγωγή εάν οι τιμές παραμείνουν υψηλότερα των 28 δολαρίων ανά βαρέλι.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού υποχωρεί κατά 0,16% και κυμαίνεται στα 29,48 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent για τα Συμβόλαια Νοεμβρίου ξεκίνησε οριακά κατά 0,01% χαμηλότερα τα 27,95 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τιμή του brent δεν αναμένεται να κινηθεί χαμηλότερα καθώς νωρίς το πρωί άγγιξε τα χαμηλά των 27,76 δολαρίων. Οι ίδιοι τονίζουν ότι καθώς οι επενδυτές έχουν λάβει τα κέρδη που θα επιθυμούσαν για τα Συμβόλαια Νοεμβρίου, η τιμή του brent θα παραμείνει σε σταθερά επίπεδα.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η πρωινή δήλωση του υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας, ο οποίος δήλωσε επίσημα ότι ο ΟΠΕΚ σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή και επεσήμανε αναφερόμενος στη χώρα του ότι ”εάν οι τιμές πετρελαίου συνεχίζουν υψηλότερα των 28 δολαρίων ανά βαρέλι για τις επόμενες 20 ημέρες, εμείς θα αυξήσουμε την παραγωγή, ακόμη και εάν γνωρίζουμε ότι οι τιμές αυξάνονται λόγω της κατάστασης στο Ιράκ”. Η δήλωση αυτή μπέρδεψε την αγορά, καθώς έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη δήλωση του Αλγερινού ομολόγου του περί του αντιθέτου, αλλά και στην επίσημη πολιτική του καρτέλ.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός κινείται ανοδικά κατά 0,80% έχοντας ωστόσο υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα των 320 δολαρίων ανά ουγκιά, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 319,05 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v