Σταθερότητα στις τιμές πετρελαίου

Σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου ακολουθεί τη ρευστοποίηση των κερδών, που προκλήθηκε από την ομιλία Μπους. Φόβοι εκφράζονται για νέα αύξηση των τιμών, εξαιτίας της επικείμενης επίθεσης στο Ιράκ, αλλά και λόγω του τριπλασιασμού των ασφαλίστρων για τον κίνδυνο πολέμου.

Σταθεροποιητικές τάσεις σημειώνουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά από ρευστοποίηση μέρους αρχικών κερδών.

Η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 27,75 δολάρια το βαρέλι έναντι 28,12 δολαρίων του προηγούμενου κλεισίματος.

Αρχικά οι τιμές κινήθηκαν υψηλότερα εξαιτίας των ανησυχιών για επικείμενα τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον αμερικανικών στόχων. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 1,35% στα 29,24 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο μεταξύ, παρατηρητές της αγοράς εκφράζουν φόβους για νέα αύξηση των τιμών αφενός εξαιτίας της επικείμενης επίθεσης των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ και αφετέρου λόγω του τριπλασιασμού των ασφαλίστρων για τον κίνδυνο πολέμου, που αφορά τα πλοία που ταξιδεύουν με προορισμό τα λιμάνια της Υεμένης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ασφαλιστικός οίκος Lloyd’s αντέδρασε άμεσα στην έκρηξη που σημειώθηκε το προηγούμενο Κυριακή στο γαλλικό δεξαμενόπλοιο ”Limburg” στη Νοτιοανατολική Υεμένη, εκτοξεύοντας τα ασφάλιστρα για τον κίνδυνο πολέμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v