Πετρέλαιο: Οριακή άνοδος μετά τις δηλώσεις Μπους

Τα σχόλια των αναλυτών της διεθνούς αγοράς πετρελαίου μετά το διάγγελμα Μπους όσον αφορά στα σχέδια των ΗΠΑ για το Ιράκ, συνέκλιναν σε μία δήλωση ”δεν μας είπε τίποτα καινούργιο που να μπορεί να επηρεάσει θετικά το πετρέλαιο”. Έτσι, το πρωί της Τρίτης οι τιμές τόσο του αργού πετρελαίου, όσο και του brent βρίσκονται οριακά υψηλότερα.

Οριακά υψηλότερα διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, μετά το διάγγελμα Μπους για τις προθέσεις των ΗΠΑ όσον αφορά στο Ιράκ, που σύμφωνα με τους αναλυτές ”δεν είπε τίποτα καινούργιο στην αγορά πετρελαίου”.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0,02% και κυμαίνεται στα 29,64 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent για τα Συμβόλαια Νοεμβρίου βρίσκεται στο +0,01% και τα 28,32 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι δηλώσεις Μπους όσον αφορά στο τι προτίθεται να πράξει στο Ιράκ, ήταν λίγο πολύ γνωστές στην αγορά πετρελαίου, για την οποία τονίζουν ότι ”έχει συνηθίσει να προσαρμόζεται αναλόγως σε τέτοιου είδους δηλώσεις”.

Όσον αφορά στο χρυσό, τώρα, η τιμή του καταγράφει σημαντική πτώση της τάξεως του 1,50% διαμορφούμενή στα 320,90 δολάρια ανά ουγκιά, κυρίως λόγω της τεχνικής αντίδρασης στα χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v