Οι δηλώσεις Ιράκ ”ηρεμούν” το αργό

Στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα διαπραγματεύεται το πρωί της Παρασκευής η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ιράκ ότι δέχεται την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ σε δύο πόλεις του αρχικά, απομακρύνοντας το φόβο της άμεσης πολεμικής ανάφλεξης.

Η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Ιράκ ότι δέχεται την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ για έλεγχο σε δύο πόλεις του, πιέζει σε ”χαμηλό” μηνός την τιμή του αργού πετρελαίου, ενώ το brent λόγω αναμονής της λήξης των Συμβολαίων Νοεμβρίου κινείται ανοδικά.

Συγκεκριμένα, το αργό έχοντας υποχωρήσει κατά 0,38% κυμαίνεται στα 28,97 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent αντίθετα παρουσιάζει ανοδικές κατά 0,10% τάσεις αγγίζοντας τα 27,67 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές πάντως τονίζουν ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ηρεμήσει και πολύ την αγορά πετρελαίου η οποία ”είναι προετοιμασμένη για τον μεγάλο πόλεμο”. Τονίζουν ότι οι τιμές κατά πάσα πιθανότητα θα ανέβουν καθώς το πιθανότερο είναι ”οι παρατηρητές του ΟΗΕ να μην βρουν αυτά που περιμένουν να δουν, οπότε ο φαύλος κύκλος απειλών – παραχωρήσεων θα συνεχιστεί”.

Όσον αφορά στην πορεία της τιμής του χρυσού, φαίνεται να ανακάμπτει κατά 0,70% το πρωί της Παρασκευής, βρισκόμενη όμως σε χαμηλότερα επίπεδα πέριξ των 317,55 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v