Πτωτικές τάσεις σε αργό και brent

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να ”αφομοιώνουν” την ανακοίνωση στοιχείων για τη σημαντική μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων. Στα 28,93 το αργό.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να ”αφομοιώνουν” την ανακοίνωση στοιχείων για τη σημαντική μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, η πρόθεση του ΟΠΕΚ να μην επιτρέψει την αύξηση της παραγωγής, εξαιτίας της πτώσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, μετά τον τυφώνα Lili που έπληξε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού, ενδέχεται από την επόμενη εβδομάδα να πυροδοτήσει μια νέα άνοδο των τιμών διεθνώς.

Το απόγευμα στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 27,53 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 1,225, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού κινείται πτωτικά κατά 1,43$ και διαπραγματεύεται στα 28,93 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο μεταξύ πτώση της τάξεως του 0,39% σημειώνει και η τιμή του χρυσού, ο οποίος διαπραγματεύεται στα 318,80 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v