Νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου

Νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές πετρελαίου με τις τιμές να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις επηρρεαζόμενες από το κλίμα ανησυχίας που προκλήθηκε μετά τη βομβιστική επίθεση στην Ινδονησία. Πάνω από τα 30 δολάρια το αργό.

Νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές πετρελαίου με τις τιμές να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις επηρρεαζόμενες από το κλίμα ανησυχίας που προκλήθηκε μετά τη βομβιστική επίθεση στην Ινδονησία.

Η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώνεται στα 28,18 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,21%, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού δημειώνει άνοδο κατά 0,27% και διαπραγματεύεται στα 30,11 δολάρια ανά βαρέλι.

Η επίθεση ενίσχυσε τις ανησυχίες για περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και τις πιθανότητες για στρατιωτική δράση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ.

Την ίδια στιγμή αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ, παρά την διαπίστωση ότι οι υψηλές τιμές πετρελαίου εμποδίζουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, ισχυρίζονται ότι δεν είναι αναγκαία η αύξηση της παραγωγής, αποδίδοντας τα υψηλά επίπεδα των τιμών στο ”πολεμικό κλίμα” που επικρατεί, και όχι στην έλλειψη προσφοράς.

Πτωτικές τάσεις καταγράφει η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της σημερινής ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος έναντι των σημαντικότερων ανταγωνιστών του. Το πολύτιμο μέταλο διαπραγματεύεται στα 316,35 δολάρια η ουγκιά, ενισχυμένο κατά 0,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v