Σταδιακή υποχώρηση των τιμών πετρελαίου

Πτωτικές τάσεις ακολουθεί η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την είδηση για μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Αναλυτές της αγοράς προβλέπουν την περαιτέρω υποχώρηση των τιμών, εάν απομακρυνθεί έστω και προσωρινά το ενδεχόμενο πολέμου στη Μ. Ανατολή.

Πτωτικές τάσεις ακολουθεί η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά την είδηση για μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρεί κατά 0,88% και διαμορφώνεται στα 29,23 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent διαπραγματεύεται στα 27,68 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,75%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού υποχώρησαν για πρώτη φορά μετά από επτά εβδομάδες αλλά υποχώρησαν ραγδαία τα αποθέματα βενζίνης και διυλισμένων προϊόντων.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς η μείωση των αποθεμάτων οφείλεται στη μειωμένη παραγωγική δραστηριότητα των πετρελαϊκών εταιρειών στον Κόλπο του Μεξικού λόγω της προσωρινής διακοπής που προκάλεσε ο τυφώνας τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Παράλληλα, προβλέπουν την περαιτέρω υποχώρηση των τιμών, σε περίπτωση που απομακρυνθούν προσωρινά οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Στο μεταξύ η σημαντική ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, ασκεί πιέσεις στην τιμή του χρυσού, η οποία διαπραγματεύεται στα 310,95 δολάρια ανά ουγκιά, μειωμένη κατά 1,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v