Σε χαμηλά έξι εβδομάδων οι τιμές πετρελαίου

Νέα μικρή πτώση καταγράφουν οι τιμές του αργού πετρελαίου, κινούμενες σε χαμηλά έξι εβδομάδων, ύστερα από τις δηλώσεις Πάουελ στο NBC, οι οποίες άφηναν να διαφανεί πιθανότητα αποφυγής του πολέμου στο Ιράκ.

Σε χαμηλά έξι εβδομάδων κινούνται οι τιμές του μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές, ύστερα από τις ”καθησυχαστικές” δηλώσεις του Κ. Πάουελ πως οι ΗΠΑ πιθανόν να αναζητήσουν μια συμβιβαστική λύση με το Ιράκ, ώστε να αποφευχθεί η πολεμική σύγκρουση.

Η τιμή του αργού για συμβόλαια Νοεμβρίου διαμορφωνόταν περί τα 28,20 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ στη χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψε την σημαντικότερη υποχώρηση σε διάστημα τριών μηνών.

”Η κυβέρνηση Μπους φαίνεται να επιδιώκει μια συμβιβαστική λύση για την ώρα”, σχολίαζαν αναλυτές της αγοράς, ”και αυτό είναι ιδιαιτέρως θετικό αφού θα μειώσει τις πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου”.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές του μαύρου χρυσού κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 42% από την αρχή του έτους, για αιτίες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η κρίση στο Ιράκ.

Εξάλλου, στα 26,60 δολ. ανά βαρέλι ανέρχεται η τιμή του Brent, ενώ μικρή άνοδο παρουσιάζουν οι τιμές του χρυσού, στα 311 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v