Κινήσεις ανάκαμψης στις αγορές πετρελαίου

Τάσεις ανάκαμψης επικρατούν στις αγορές πετρελαίου με τιμές να σημειώνουν άνοδο, μετά τη συνεχή πτώση των τελευταίων ημερών. Στο Λονδίνο το brent διαπραγματεύεται στα 26,68 και το αργό στα 28,16 δολάρια.

Τάσεις ανάκαμψης επικρατούν στις αγορές πετρελαίου με τιμές να σημειώνουν άνοδο, μετά τη συνεχή πτώση των τελευταίων ημερών. Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, βραχυπρόθεσμα οι τιμές ενδέχεται να επιστρέψουν σε ανοδική τροχιά, ιδίως εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι ότι τελικά οι ΗΠΑ θα παραμερίσουν τις διπλωματικές διαδικασίες και θα επιτεθούν στο Ιράκ.

Στο μεταξύ, Ουάσινγκτον και Λονδίνο προδιαγράφοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για την έκδοση μιάς νέας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Ιράκ ”δεν θα είναι καθαρές”, προσπαθούν να πείσουν τη Γαλλία,τη Ρωσία και την Κίνα να υιοθετήσουν το νέο σχέδιο που κατέθεσαν για τον αφοπλισμό του Ιράκ. Την ίδια στιγμή ιρακινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το αμερικανικό σχέδιο απόφασης για τον ιρακινό αφοπλισμό, συνιστά ”κήρυξη πολέμου”.

Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου σημειώνει άνοδο 0,95% και διαπραγματεύεται στα 26,68 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 28,16 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,32%.

Αντίθετα, μικρή πτώση καταγράφει η τιμή του χρυσού κυρίως λόγω της ενίσχυσης το απόγευμα του αμερικανικού νομίσματος. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 312,35 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 0,21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v