Περαιτέρω πτώση στις τιμές πετρελαίου

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ακολουθώντας την τάση της Ν. Υόρκης λόγω απουσίας νέων εξελίξεων από το Ιράκ. Στα 27,18 διαπραγματεύεται η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές ακολουθώντας την τάση της Ν. Υόρκης λόγω απουσίας νέων εξελίξεων από το Ιράκ.

Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 27,18 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,40%, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 0,18% στα 25,63 δολάρια ανά βαρέλι. Να υπεθυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή οι τιμές του αργού στη Ν. Υόρκη υποχώρησαν κατά 1,15 δολάρια μετά τις προβλέψεις αναλυτών για αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του ΟΠΕΚ πάνω από μισό εκατ. βαρέλια τον Οκτώβριο λόγω των υψηλών εξαγωγών από το Ιράκ. Σύμβουλοι πετρελαϊκών εταιρειών της Γενεύης αναμένουν παραγωγή ύψους 26,78 εκατ. βαρελιών ημερησίως τον τρέχοντα μήνα έναντι 26,26 εκατ. βαρελιών του Σεπτεμβρίου, καθώς οι πωλήσεις του Ιράκ αυξήθηκαν σε 2,55 εκατ. βαρέλια από 2.095 εκατ.

Στο μεταξύ η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος συμβάλλει στην ενίσχυση της τιμής του χρυσού ο οποίος διαπραγματεύεται στα 317,85 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας άνοδο κατά 0,70%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v