Νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου

Νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές πετρελαίου με τις τιμές να κινούνται πτωτικά λόγω των ανησυχιών για έλλειψη προσφοράς στις ΗΠΑ. Στο Λονδίνο η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 25,17 δολάρια, ενώ στη Νέα Υόρκη το αργό διαπραγματεύεται στα 26,86.

Νευρικότητα επικρατεί στις διεθνείς αγορές πετρελαίου με τις τιμές να κινούνται πτωτικά λόγω των ανησυχιών για έλλειψη προσφοράς στις ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 25,17 δολάρια ανά βερέλι έναντι 25,72 δολαρίων του κλεισίματος της περασμένης Παρασκευής.

Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου σημειώνει πτώση 1% και διαπραγματεύεται στα 26,86 δολάρια ανά βαρέλι. Αξίζει να σημειωθεί οτι πιέσεις ασκούνται στις ΗΠΑ και στις τιμές της βενζίνης, λόγω τεχνικών προβλημάτων στα διυλιστήρια καυσίμων κίνησης.

Πιέσεις στην αγορά των ΗΠΑ ασκεί το κλείσιμο έξι πετρελαϊκών μονάδων της Βενεζουέλας, καθώς και η είδηση ότι προγραμματίζεται το κλείσιμο και άλλων διυλιστηρίων στις ΗΠΑ για λόγους συντήρησης.

Στο μεταξύ η ελαφρά ενίσχυση της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, καθώς και η βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, οδηγεί σε πτώση της τάξεως του 0,31%, την τιμή του χρυσού, ο οποίος διαπραγματεύεται στα 317,75 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v