Νευρικότητα εν αναμονή σύρραξης

Η εντεινόμενη ανησυχία για επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, οδηγεί και σήμερα σε άνοδο τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 23,92 δολάρια το βαρέλι.

Η εντεινόμενη ανησυχία για επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, οδηγεί και σήμερα σε άνοδο τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 23,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 25,38 δολάρια το βαρέλι σημειώνονται άνοδο κατά 0,11%.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς όσο συνεχίζεται η κρίση κανείς δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να πουλήσει. Το ήδη φορτισμένο κλίμα στην αγορά εντάθηκε και από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Αχμεντ Ζακί Γιαμανί, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να επιτεθούν στο Ιράκ για να ελέγξουν το πετρέλαιό του και να μειώσουν την εξάρτησή τους από το σαουδαραβικό πετρέλαιο. Να υπενθυμίσουμε ότι το Ιράκ κατέχει το 15% των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού, γεγονός που το τοποθετεί στη δεύτερη θέση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών μετά τη Σαουδική Αραβία, η οποία κατέχει το 25%.

Στο μεταξύ η εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος οδηγεί σε άνοδο και την τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 321,95 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v