Ενισχυμένες και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου

Η απόρριψη της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας από τους ιρακινούς, οδηγεί σε άνοδο τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Οι αναλυτές ωστόσο μιλούν για παροδική ενίσχυση των τιμών.

Αισθητή άνοδο παρουσίαζουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές αφότου γνωστοποιήθηκε η εισήγηση επιτροπής του ιρακινού κοινοβουλίου στο Συμβούλιο Διοίκησης της Επανάστασης να απορριφθεί η απόφαση του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ με θέμα τον ιρακινό αφοπλισμό.

Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 23,09 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,42%. Στη Νέα Υόρκη η τιμη του αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαπραγματεύεται στα 25,99 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,19%. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η άνοδος των τιμών είναι παροδική καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αντιδρούν νευρικά στον κίνδυνο για πόλεμο στο Ιράκ.

Οριακή άνοδο 0,09% σημειώνει και η τιμή του χρυσού η οποία πέρασε πάνω από το όριο των 320 δολαρίων. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται ενισχυμένο στα 321,85 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v