Ελαφρά ανοδικές τάσεις για το πετρέλαιο

Ελαφρά ανοδικές τάσεις ακολουθούν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, απουσία ειδήσεων, με τους επενδυτές να αξιολογούν σήμερα με μεγαλύτερη νηφαλιότητα τη μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ελαφρά ανοδικές τάσεις ακολουθούν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου απουσία ειδήσεων. Η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 23,17 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοσο καρά 0,74%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαπραγματεύεται στα 25,32 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,12%.

Η χθεσινή ανακοίνωση των στοιχείων για ραγδαία πτώση των αποθεμάτων συνέβαλε στην μεταστροφή των τιμών σε θετικό πρόσημο. Να υπενθυμίσουμε ότι τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού υποχώρησαν 6,9 εκατ. βαρέλια σε 283,6 εκατ. βαρέλια σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη πτώση μέχρι 7,2 εκατ. βαρέλια. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, οι επενδυτές εξακολουθούν να τηρούν επιφυλακτική στάση καθώς αναμένεται η επόμενη κίνηση του Σαντάμ Χουσεΐν στις 8 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα δοθεί στον ΟΗΕ η λίστα για τον αφοπλισμό.

Στο μεταξύ η τιμή του χρυσού δεν εμφανίζει ιδιαίτερες διακυμάνσεις παραμένοντας στα χθεσινά της επίπεδα. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 318,35 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v