Ανοδικές τάσεις στην αγορά πετρελαίου

Υψηλότερα διαμορφώνεται η τιμή του μαύρου χρυσού προσεγγίζοντας τα 26 δολάρια ανά βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που έχει σημείο εκκίνησης την ημέρα αποδοχής των όρων του ΟΗΕ από το Ιράκ.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στην αγορά του μαύρου χρυσού με την τιμή του αργού πετρελαίου να διαμορφώνεται στα 25,8 δολάρια ανά βαρέλι, διαγράφοντας μια σταθερά ανοδική πορεία από την ημέρα όπου ο Σ. Χουσείν αποδέχθηκε τους ”όρους” του ΟΗΕ.

Εν τούτοις αναλυτές της αγοράς χαρακτηρίζουν ως τεχνική την αντίδραση, υποστηρίζοντας πως ”είναι μια φυσιολογική ανάκαμψη των τιμών ύστερα από την υποχώρηση που διέγραψαν οι τιμές”.

Αξίζει να μνημονευτεί πάντως πως δεν είναι λίγες οι φωνές εκείνες που υποστηρίζουν ότι το θέμα του Ιράκ, και η πιθανή αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου, δεν έχουν λήξει οριστικώς, ενώ ημερομηνία κλειδί κρίνεται η 8η Δεκεμβρίου, όπου ο Σ. Χουσείν θα δώσει την λίστα με τον εξοπλισμό του Ιράκ.

Σημειώνεται πως ανάλογα ανοδικά (1,5%) κινούνται τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου για το Brent, στα 23,7 δολάρια ανά βαρέλι.

Εξάλλου, δίχως σημαντικές μεταβολές κινείται η τιμή του χρυσού, διαμορφούμενη στα 318 δολάρια ανά ουγκιά περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v