Η προειδοποίηση Μπους ανεβάζει το πετρέλαιο

Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την τελική προειδοποίηση Μπους προς τον Χουσεϊν για εξουδετέρωση των όπλων μαζικής καταστροφής. Στα 26,39 διαπραγματεύεται το αργό στη Νέα Υόρκη.

Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την τελική προειδοποίηση Μπους προς τον Χουσεϊν για εξουδετέρωση των όπλων μαζικής καταστροφής.

Μόλις έγινε γνωστή η επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ, η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου έφτασε στη διάρκεια των συναλαγών στα 26,36 δολάρια το βαρέλι,κερδίζοντας 27 σεντς από το χθεσινό κλείσιμο. Να υπενθυμίσουμε ότι από τις αρχές Οκτωβρίου οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 15% περίπου, από 30 δολάρια ανά βαρέλι στις αρχές Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ ο ΟΠΕΚ δηλώνει έτοιμος να προμηθεύσει στην αγορά το αναγκαίο πετρέλαιο, ακόμη και στην περίπτωση πολέμου στο Ιράκ, όπως διαβεβαίωσε χθες ο γγ. του οργανισμού. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 26,39 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαπραγματεύεται στα 24,95 δολάρια ανά βαρέλι.

Ανοδικά, λόγω της εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος διαπραγματεύεται και η τιμή του χρυσού. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο κινείται στα επίπεδα των 318,05 δολαρίων ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v