Αβεβαιότητα στις αγορές πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την ανανέωση από το Συμβούλιο Ασφαλείας της εφαρμογής του προγράμματος ”πετρέλαιο αντί τροφίμων”. Η αγορά αναμένει τα συμπεράσματα των επιθεωρητών στις 8 Δεκεμβρίου.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την ανανέωση από το Συμβούλιο Ασφαλείας της εφαρμογής του προγράμματος ”πετρέλαιο αντί τροφίμων”, το οποίο προβλέπει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ με αντάλλαγμα τις εξαγωγές πετρελαίου.

Όσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 25,23 δολάρια ανά βαρέλι έναντι 24,67 δολαρίων του προηγούμενου κλεισίματος. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 26,75 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,65%. Να σημειωθεί ότι οι επιθεωρητές του ΟΗΕ είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την αποστολή τους για να ελέγξουν το ιρακινό οπλοστάσιο.

Ο επικεφαλής των επιθεωρητών Χανς Μπλιξ κάλεσε το Ιράκ να παρουσιάσει στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό ότι δεν διαθέτει πλέον όπλα μαζικής καταστροφής.

Ο Μπλιξ κάλεσε επίσης τη Βαγδάτη να δώσει στη δημοσιότητα έναν πλήρη κατάλογο των προγραμμάτων πυρηνικών, βιολογικών και χημικών όπλων που ακολουθεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ οριακή πτώση 0,09% σημειώνει η τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 318,05 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v