Σε άνοδο σήμερα οι τιμές του πετρελαίου

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά τη χθεσινή ρευστοποίηση κερδών. Ειδικότερα, στο Λονδίνο η τιμή brent διαπραγματεύεται στα 24,83 δολάρια ενώ στη Νέα Υόρκη το αργό κινείται στο επίπεδο των 26,24 δολαρίων.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά τη χθεσινή ρευστοποίηση κερδών.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο η τιμή brent για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαπραγματεύεται στα 24,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 26,24 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,65%.

Η αγορά ήταν σε αναμονή για την άφιξη των επιθεωρητών στο οπλοστάσιο του Ιράκ, καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση ή εμπόδιο στην επιθεώρηση ενδέχεται να πυροδοτήσει και νέες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ. Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή στήριξαν τις τιμές στη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους παρά την ύφεση της οικονομίας. Οι τιμές του αργού κυμαίνονται με μέση τιμή στα 25,84 δολάρια το τρέχον έτος, 0,7% χαμηλότερα από το μέσο όρο του 2001.

Στο μεταξύ ανοδικές τάσεις ακολουθεί και η τιμή του χρυσού η οποία ενισχύεται κατά 020% και διαπραγματεύεται στα 318,65 δολάρια ανά ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v