Ανοδος και σήμερα για το πετρέλαιο

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και σήμερα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά τις απειλές των ΗΠΑ και της Βρετανίας για χρήση βίας στη Μέση Ανατολή. Στα 26,36 το αργό στη Νέα Υόρκη.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και σήμερα στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά τις απειλές των ΗΠΑ και της Βρετανίας για χρήση βίας στη Μέση Ανατολή. Οσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 24,99 δολάρια ανά βαρέλι έναντι 24,87 δολαρίων χθες.

Στην ηλεκτρονική αγορά της Νέας Υόρκης το αργό για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαπραγματεύεται στα 26,36 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς το θετικό κλίμα που δημιουργεί η προοπτική για κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, η οποία σημειωτέον παράγει το 1/3 του πετρελαίου της παγκόσμιας, φαίνεται ότι επισκιάστηκε από την πλεονάζουσα προσφορά την οποία προωθεί ο ΟΠΕΚ.

Οι τιμές άρχισαν να ενισχύονται αισθητά, μετά τη γνωστοποίηση της επίθεσης αυτοκτονίας στο Ισραήλ. Να υπενθυμίσουμε ότι από τις αρχές του μηνός Οκτωβρίου οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά 15% από τα 30 δολάρια το βαρέλι, μετά την απόφαση του Ιράκ να δεχτεί την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος, αλλά και η βελτίωση της εικόνα των μετοχικών τιμών, ασκεί πιέσεις στην τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται αρκετά χαμηλότερα από τα χθεσινά της επίπεδα, και πιο συγκεκριμένα, στα 316,85 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v