Νευρικότητα στις τιμές του πετρελαίου

Εκδηλη είναι η ανησυχία των επενδυτών για το αποτέλεσμα των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βεβεζουέλα, γεγονός το οποίο ασκεί έντονες πιέσεις στην τιμή του αργού η οποία και σήμερα σημειώνει άνοδο.

Εκδηλη είναι η ανησυχία των επενδυτών για το αποτέλεσμα των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βεβεζουέλα. Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στη διοχέτευση πετρελαίου στην αγορά. Το γεγονός αυτό, ασκεί έντονες πιέσεις στην τιμή του αργού, η οποία και σήμερα σημειώνει άνοδο.

Ειδικότερα, στην ηλεκτρονική αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 27,35 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,20%. Στο μεταξύ ανικά κινείται και η τιμή του brent στην αγορά του Λονδίνου, η οποία διαπραγματεύεται στα 25,93 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,40%.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στη Βενεζουέλας που τάσσονται εναντίον της κυβέρνησης της χώρας συνεχίσουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν φαίνεται να έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στις πετρελαϊκές δραστηριότητες της χώρας.

Ανοδο, λόγω και της σημερινής υποχώρησης του αμερικανικού νομίσματος και της εξασθένησης των μετοχικών τιμών, καταγράφει και η τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 321,80 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας άνοδο 0,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v