Φήμες ”επιστράτευσης” ανεβάζουν το πετρέλαιο

Ανοδικά κινούνται οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, εξαιτίας φημών ότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει να προχωρήσει στην επιστρέτευση ανδρών της εθνοφρουράς, ενώ οι επενδυτές δεν επηρεάζονται από την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου με την ανακοίνωση αξιωματούχου του αμερικανικού Πενταγώνου ότι η παρουσίαση του εξοπλιστικού προγράμματος του Ιράκ, το οποίο αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν προβλέπεται να συντελέσει στην απόφαση των ΗΠΑ για έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Βαγδάτης.

Ηδη, κυκλοφορούν φήμες ότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει να προχωρήσει στην επιστράτευση χιλιάδων ανδρών της Εθνοφρουράς και εφέδρων τις προσεχείς ημέρες για κάλυψη στρατιωτικών αναγκών ενόψει ενός πιθανού πολέμου των ΗΠΑ με το Ιράκ.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγορές, οι τιμές επιμένουν να κινούνται ανοδικά παρά την αναπάτεχη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, γεγονός το οποίο μόνο παροδικά κατεύνασε τις ανησυχίες για την εξέλιξη της παραγωγής.

Οσον αφορά τις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του αργού διαπραγματεύετι στα 25,52 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,35%, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 26,96 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,96%.

Οριακή άνοδο εμφανίζει και η τιμή του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο εξακολουθεί να κινείται πάνω από το υψηλό των 320 δολαρίων, και πιο συγκεκριμένα, στα 322,45 δολάρια ανά ουγκιά.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, υπό το φόβο σύρραξης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ, η τιμή του χρυσού θα εξακολουθήσει να διαπραγματεύεται πάνω από το ψυχολογικό όριο των 320 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v