Πτώση των τιμών λόγω ”πρόωρων εκλογών”

Πτωτικές τάσεις ακολουθούν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά τη διεξαγωγή εκλογών, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην απεργία που έχει πλήξει κυρίως τις εξαγωγές πετρελαίου.

Πτωτικές τάσεις ακολουθούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές καθώς ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά τη διεξαγωγή εκλογών, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην απεργία που έχει πλήξει κυρίως τις εξαγωγές πετρελαίου.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποφάσισε να θέσει χρονοδιάγραμμα για την έναρξη συνομιλιών και εν συνεχεία τη διεξαγωγή εκλογών. Και αυτό διότι η αντιπολίτευση εμμένει είτε στην παραίτηση Τσάβες είτε στη διεξαγωγή εκλογών εντός του πρώτου τριμήσου του 2003.

Ειδικότερα όσον αφορά στις τιμές, στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 27,15 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας πτώση 0,18%. Στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαπραγματεύεται στα 25,69 δολάρια

ανά βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,27%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βενεζουέλα αντλεί περίπου τρία εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα και είναι το τρίτο, από πλευράς παραγωγής, μέλος του ΟΠΕΚ.

Στο μεταξύ η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος οδηγεί σε πτώση την τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 324,95 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 0,32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v