Η απόφαση του ΟΠΕΚ σταθεροποιεί τις τιμές

Σταθεροποίηση εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την απόφαση των μελών του ΟΠΕΚ, κατά τη σύνοδό τους στη Βιέννη, να περικόψουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 5,3%, ή κατά 23.000 βαρέλια ημερησίως. Το αργό διαπραγματεύεται στα 27,54 δολάρια.

Σταθεροποίηση εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές

μετά την απόφαση των μελών του ΟΠΕΚ κατά τη σύνοδό τους στη Βιέννη να περικόψουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 5,3%, ή κατά 23.000 βαρέλια ημερησίως. Στη σταθεροποίηση των τιμών συμβάλλει και η σημαντική αύξηση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων στη Ν. Υόρκη.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 25,82 δολάρια ανά βαρέλι. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού, για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαπραγματεύεται στα 27,54 δολάρια ανά βαρέλι.



Τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια σε 288,7 εκατ. βαρέλια για δεύτερη συνεχή εβδομάδα αλλά παρέμειναν κατά 23,5 εκατ. βαρέλια κάτω από τα αντίστοιχα περσυνά επίπεδα. Αύξηση σημείωσαν τα αποθέματα βενζίνης, των διυλισμένων προϊόντων, του πετρελαίου θέρμανσης και του ντήζελ, εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης λόγω της χειμερινής περιόδου.

Πάνω από τα 325 δολάρια διαπραγματεύεται και η τιμή του χρυσού εξαιτίας της σημαντικής εξασθένησης της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα 326,45 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v