Στα 339 δολάρια εκτινάχθηκε ο χρυσός

Λίγο χαμηλότερα από το υψηλό επίπεδο των οκτώ τελευταίων εβδομάδων διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου παραμένοντας ωστόσο σε υψηλό επίπεδο. Συνεχίζει το ανοδικό ράλι ο χρυσός στα 339 δολάρια, επωφελούμενος και από την πτώση του δολαρίου.

Κοντά στα 28 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται πλέον η τιμή του ”μαύρου χρυσού” ύστερα από το χθεσινό ανοδικό ράλι στο υψηλό των οκτώ εβδομάδων. Αντίθετα, διατηρεί και αυξάνει τα κέρδη του ο χρυσός, στα 339 δολάρια την ουγκιά.

Οι διαμαρτυρίες στη Βενεζουέλα έχουν σκοπό να απομακρύνουν τον πρόεδρο της χώρας, Ούγκο Τσάβεζ, μέσω του αποκλεισμού των λιμανιών, οδηγώντας έτσι την κυβέρνηση να στείλει στρατεύματα ώστε να παρέμβει.

Μόλις χθες στέλεχος του ΟΠΕΚ έσπευσε να καθησυχάσει τις όποιες ανησυχίες σχολιάζοντας ότι τα αποθέματα παγκοσμίως είναι αρκετά ώστε να καλύψουν πιθανές απώλειες από τη Βενεζουέλα.

Η τιμή του πετρελαίου brent διαμορφώνεται στα 28 δολάρια το βαρέλι, σαφώς χαμηλότερα από το χθεσινό υψηλό των 28,61 δολαρίων, ενώ το αργό πετρέλαιο διαμορφώνεται στα 30,04 δολάρια ανά βαρέλι.

Την ίδια στιγμή, κατακόρυφη ανοδική πορεία συνεχίζει να ακολουθεί ο χρυσός, στα 339,25 δολάρια την ουγκιά, επωφελούμενος από τις απώλειες του δολαρίου αλλά και την αρνητική πορεία των χρηματιστηρίων. Χαρακτηριστικό είναι πως από στη διάρκεια του τελευταίου μήνα ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 5,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v