Στα ύψη πετρέλαιο και χρυσός

Η γενική απεργία στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, η οποία σημειωτέον διανύει την τρίτη εβδομάδα εξακολουθεί να ανησυχεί τα χρηματιστήρια του πετρελαίου, ενώ ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 338,25 δολάρια.

Η γενική απεργία στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, η οποία σημειωτέον διανύει την τρίτη εβδομάδα εξακολουθεί να ανησυχεί τα χρηματιστήρια του πετρελαίου και να κρατά τις τιμές σε υψηλά επίπεδα.

Ωστόσο, η δήλωση του γενικού διοικητή του σταρατού ξηράς της Βενεζουέλας ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις ”συνιστούν σαμποτάζ και δολιοφθορά εναντίον της σημαντικότερης πλουτοπαραγωγικής πηγής της Βενεζουέλας”, κατεύνασε τους επενδυτές, οι οποίοι αναμένουν κάποιου είδους παρέμβαση για την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ανησυχία έχει προκαλέσει και η δήλωση του αμερικανού υπουργού εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, ο οποίος διαπίστωσε την ύπαρξη ”προβλημάτων” στην έκθεση του Ιράκ για τα οπλικά συστήματά του στον ΟΗΕ.

Οσον αφορά στις τιμές, στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαπραγματεύεται σε υψηλά επίπεδα, και ειδικότερα στα 29,90 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 28 δολάρια ανά βαρέλι.

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να διαπραγματεύεται και η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της γενικότερης αβεβαιότητας αλλά και της σημαντικής υποχώρησης του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 338,25 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v