Σε χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύεται το αργό

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύεται σήμερα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές, υποχωρώντας από τα χθεσινά υψηλά διετίας όπου βρέθηκε εξαιτίας της έντασης μεταξύ ΗΠΑ Ιράκ και της συνέχισης της απεργίας στη Βενεζουέλα.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαπραγματεύεται σήμερα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές, υποχωρώντας από τα χθεσινά υψηλά διετίας, όπου βρέθηκε εξαιτίας της έντασης μεταξύ ΗΠΑ Ιράκ και της συνέχισης της απεργίας στη Βενεζουέλα.

Να υπενθυμίσουμε, ότι χθες το αμερικανικού τύπου στην προθεσμιακή αγορά έφτασε τα 33,17 δολάρια το βαρέλι, κάνοντας νέο ρεκόρ διετίας, ενώ το Μπρεντ στην αγορά του Λονδίνου έφτασε τα 30,67 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο δεκαπέντε μηνών. Σήμερα το αργό στη Νεα Υόρκη διαπραγματεύεται στα 30,50 δολάρια ανά βαρέλι, και το brent στο Λονδίνο στα 26,88 δολάρια ανά βαρέλι.

Το πετρέλαιο πήρε πάνω από 5 δολάρια μέσα στον Δεκέμβριο και περισσότερα από 10 δολάρια από τις αρχές του 2002. Στη Βενεζουέλα, η απεργία μπήκε στην 30η ημέρα της και παρά τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΟΠΕΚ Αλί Ροντρίγκες, ότι η παραγωγή έχει αυξηθεί, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης φαίνεται ότι προέρχεται από αποθεματικά, σύμφωνα με τους αναλυτές.

”Με τον τρέχοντα βαθμό ροής, τα αποθέματα θα στερέψουν προς τα μέσα Ιανουαρίου”, δήλωσε ο Λόρενς Ϊνγκλς, αναλυτής στο GNI Research. Η ημερήσια παραγωγή στη Βενεζουέλα έχει πέσει από 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μόλις στα 200.000. Ο ΟΠΕΚ πάντως επανέλαβε τη διαβεβαίωσή του το Σαββατοκύριακο ότι ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή για να καλύψει τις ελλείψεις της Βενεζουέλας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v