Πάνω από τα 33 δολάρια το αργό

Πάνω από 33 δολάρια διαπραγματεύεται η τιμή του αργού πετρελαίου για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών. Αιτία η ανησυχία ότι οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στο Ιράκ στις αρχές του νέου έτους.

Πάνω από 33 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται η τιμή του αργού πετρελαίου για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών. Αιτία η έντονη ανησυχία ότι οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στο Ιράκ στις αρχές του νέου έτους και η συνεχιζόμενη απεργία στη Βενεζουέλα για πέμπτη εβδομάδα.

Η έντονη φημολογία ότι η αμερικανική επίθεση στο Ιράκ είναι ”προγραμματισμένη” στις αρχές Φεβρουαρίου, ενδέχεται, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, να εκτοξεύσουν την τιμή του αργού στα 40 δολάρια με την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ.

Η τιμή του αργού για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου αυξήθηκε κατά 45 σεντς φθάνοντας στα 33,17 δολ. το βαρέλι στις ηλεκτρονικές, μετά τη συνεδρίαση συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης και στα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Δεκεμβρίου του 2000.

Στο μεταξύ στη Βενεζουέλα οι απεργοί, στους οποίους περιλαμβάνονται οι 33.000 εργαζόμενοι στην εταιρεία πετρελαιοειδών Petroleos de Venezuela S.A. συνεχίζουν να απέχουν από τις θέσεις τους για πέμπτη συνεχή εβδομάδα, ζητώντας την παραίτηση του Hugo Chavez ή την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην τέταρτη μεγαλύτερη χώρα προμηθεύτρια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ. Στο μεταξύ ελαφρά πτώση καταγράφει η τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 346,50 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v