Σε ”ράλι” η τιμή του πετρελαίου

Συνεχίζεται η ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου, με το ζήτημα του Ιράκ, αλλά και τις απεργίες στη Βενεζουέλα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως ο μαύρος χρυσός μπορεί να αγγίξει και τα 40 δολ. ανά βαρέλι μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, που αποτελεί πιθανή περίοδο επίθεσης εναντίον του Σ. Χουσείν.

Το επίπεδο των 33 δολαρίων ανά βαρέλι ”διέσπασαν” οι τιμές του αργού πετρελαίου για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών, λόγω της ανησυχίας που δημιουργεί στους επενδυτές το θέμα του πολέμου στο Ιράκ.

Αρνητικά επιδρούν επίσης οι διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα και τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη χώρα που επιτείνουν τα προβλήματα ανεφοδιασμού της οικονομίας με το μαύρο χρυσό.

Το Ιράκ και η Βενεζουέλα παραμένουν τα σημεία κλειδιά για τις τιμές του πετρελαίου, αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι της αγοράς.

Η επίθεση στο Ιράκ μπορεί να αρχίσει οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ της τελευταίας εβδομάδας του Ιανουαρίου και των αρχών Φεβρουαρίου, τονίζουν αναλυτές της αγοράς, υποστηρίζοντας, πως μέχρι τότε οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να υπερβούν και τα 40 δολάρια ανά βαρέλι.

Στα 33,05 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώθηκε η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Φεβρουαρίου (Nymex), ενώ στα 30,16 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του Brent.

Εξάλλου, στα 349 δολάρια ανά ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού σημειώνοντας αύξηση κατά 0,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v