Πτώση για το πετρέλαιο

Σημαντική υποχώρηση σημείωσαν χθες οι πετρελαϊκές τιμές, λόγω της έντονης φημολογίας πως ο ΟΠΕΚ θα ”ανοίξει τις κάνουλες” ώστε να αντιμετωπισθεί η αυξημένη ζήτηση.

Την υψηλότερη υποχώρηση σε διάστημα 10 εβδομάδων σημείωσαν χθες οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, ύστερα από την έντονη φημολογία που ανέφερε πως ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής ώστε να αντιμετωπισθεί η ζήτηση.

Οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ έχουν άτυπη συμφωνία να προχωρήσουν σε ενίσχυση της παραγωγής στην περίπτωση που οι τιμές του μαύρου χρυσού υπερβούν τα 28 δολ. ανά βαρέλι για 20 συνεχείς ημέρες, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να συμβεί στις 14 Ιανουαρίου.

Η αύξηση στις τιμές του μαύρου χρυσού οφείλεται όχι μονάχα στο θέμα του Ιράκ, αλλά και στην απεργία στη Βενεζουέλα, που ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου και περιέκοψε την παραγωγή κατά 90% περίπου.

Αξιωματούχοι της λατινοαμερικάνικης χώρας δήλωσαν πως η παραγωγή του πετρελαίου θα ενισχυθεί καθώς η κυβέρνηση Τσάβεζ τοποθετεί νέους εργαζόμενους στα κρατικά διυλιστήρια.

Στα 31 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ελαφρά ενίσχυση, ενώ στα 30,9 δολάρια ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του brent (0,71%).

Μείωση και στις τιμές του χρυσού, με την τιμή της ουγκιάς να κινείται στα 344 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v