Σε υψηλά εβδομάδας διαμορφώνεται το πετρέλαιο

Στα υψηλότερα επίπεδα εβδομάδας διαμορφώνονται οι τιμές του μαύρου χρυσού, ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βενεζουέλα και της αδυναμίας της κυβέρνησης Τσάβεζ να επιλύσει την κατάσταση.

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας αναρριχήθηκαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, ύστερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι υποστήριξαν πως η Βενεζουέλα δεν θα είναι σε θέση να καλύψει την αυξημένη ζήτηση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος, Ούγκο Τσάβεζ του λατινοαμερικάνικου κράτους δήλωσε χθες πως η χώρα του θα επαναφέρει την παραγωγή των 3 εκατ. βαρελιών ημερησίως σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Μη ρεαλιστική χαρακτήρισαν την παραπάνω άποψη αναλυτές της αγοράς, επισημαίνοντας πως θα απαιτηθεί πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα, ενώ η τρέχουσα παραγωγή της Βενεζουέλας αγγίζει τα 172.000 βαρέλια την ημέρα περίπου.

Παράλληλα ο Ούγκο Τσάβεζ απευθύνθηκε στις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής, με το αίτημα να του παρέχουν εργάτες ώστε να επαναλειτουργήσουν κανονικά τα διυλιστήρια.

Στα 32,08 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του αργού για τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου, ενώ στα 29,4 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του brent.

Eξάλλου, στα 344 δολάρια η ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v