Ανοδικά και σήμερα οι τιμές του αργού

Ανοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές μετά την ανακοίνωση, ότι τα πετρελαικά αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10%. Ανησυχία στην αγορά εξακολουθεί να προκαλεί και η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βενεζουέλα.

Ανοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές μετά την ανακοίνωση ότι τα πετρελαικά αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 10% την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου.

Η μείωση των αποθεμάτων δεν εξέπληξε τους επενδυτές καθώς το σύνολο της αγοράς, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, αναμένει περαιτέρω άνοδο των τιμών στα 35 δολάρια.

Οσον αφορά στις τιμές, στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου διαμορφώνεται στα 31,80 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent διαπραγματεύεται στα 29,95 δολάρια ανά βαρέλι.

Εντονη ανησυχία στην αγορά προκαλεί και η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βενεζουέλα. Σήμερα εκπρόσωποι του πετρελαϊκού κλάδου που μετέχουν στην απεργία, υποστήριξαν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερις μήνες για να επανέλθει η παραγωγή στο επίπεδο όπου βρισκόταν στα τέλη Νοεμβρίου, δηλαδή στα 3,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, εκ των οποίων τα 2,8 εκατομμύρια προορίζονται για εξαγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v